Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και εσπρέσο

single-image

Ταίζει

6

Χρόνος Προετοιμασίας

30' και 60' αναμονή

Συνολικός Χρόνος

90'

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, εδώ θα βρείτε ένα μικρό φάρμακο. Η μους αυτή συστήνεται αυστηρά, για την καταπολέμηση κάθε αρνητικής σκέψης. Έχει γεμάτη γεύση και σφιχτή υφή. Τρώγεται ιδανικά με το ποτήρι στο χέρι, σε κάποια βολική για εσάς θέση στον καναπέ.

Για τη μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και εσπρέσο χρειαζόμαστε:Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και εσπρέσο από τη Γωγώ Δελογιάννη

  • 8 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους 
  • 220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 
  • 500 γρ. κουβερτούρα 
  • κ.γ. εσπρέσο σκόνη 
  • κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες 
  • 140 γρ. ελαιόλαδο 

Φύγαμε:

Χτυπάμε πρώτα στο μίξερ με το σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να έχουμε ένα αφράτο ομοιογενές μείγμα. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τη σοκολάτα να λιώσει σε μπεν μαρί. 

Στη συνέχεια καθαρίζουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά τα σύρματα και τον κάδο του μίξερ, γιατί δε θέλουμε να έχει μείνει καθόλου υγρασία, και χτυπάμε ξανά με σύρμα τα ασπράδια, για περίπου 10’ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Μόλις λιώσει η σοκολάτα ενώνουμε με το μείγμα των κρόκων και ενσωματώνουμε το ελαιόλαδο με κυκλικές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί όλο. Ανακατεύουμε και τον εσπρέσο. Τέλος ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της σοκολάτας (και όχι το ανάποδο) με μαρίζ και κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. 

Μοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60′. 

Σερβίρουμε με ροζ πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε ως συνοδευτικό κάποιο κράμπλ από ξηρούς καρπούς ή παγωτό. 

Μους σοκολάτας με ελαιόλαδο και εσπρέσο από τη Γωγώ Δελογιάννη

Cheers*,

Γ.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like