Φρέσκα μυρωδικά για πάντα!

single-image

Ταίζει

2

Χρόνος Προετοιμασίας

10'

Χρόνος Μαγειρέματος

5'

Συνολικός Χρόνος

15'

Το λατρεύω. Θέλω όλες τις γλάστρες του κόσμου. Έχω λίγες περισσότερες κάθε άνοιξη, στο μπαλκόνι της κουζίνας που δουλεύω. Αλλά η συνεχής συντήρηση του «κήπου» καταλαβαίνω ότι δεν ταιριάζει στην σύγχρονη πραγματικότητα. Προχωράω, λοιπόν, στο επόμενο βήμα.

Ιδού τα μυστικά της συντήρησης:

  • Μεταχειριστείτε τα σαν λουλούδια! Είναι άλλωστε. Άμα είναι τα χρησιμοποιήσετε άμεσα, βάλτε τα σε βάζο με νερό, που θα αλλάζετε κάθε μέρα, και θα μείνουν ολοζώντανα για τουλάχιστον 3 μέρες. Κόβετε και μαγειρεύετε.
  • Τυλίξτε τα με βρεγμένο χαρτί. Κάνει και το χαρτί κουζίνας και η εφημερίδα. Τυλίξτε σφιχτά τα ματσάκια, βγάλτε το λαστιχάκι, εννοείται, και βάλτε τα μέσα σε σκεύος όρθια και στα μεσαία ράφια του ψυγείου σας.
  • Βάλτε τα σε μεγάλο καθαρό, αποστειρωμένο βάζο με καπάκι και μέσα στο ψυγείο. Στρώστε χαρτάκι στεγνό από κάτω, να απορροφάει την εξτρά υγρασία. Κόψτε το μεγάλο μέρος των κλωναριών για να χωρέσουν καλύτερα μέσα στα βάζα σας. Όσο περισσότερο χώρο έεχουν τα μυρωδικά μέσα στο βάζο, τόσο καλύτερα για εκείνα.
  • Βάλτε τα ήδη ψιλοκομμένα στην κατάψυξη. 3-4 διαφορετικά δοχεία ή σακουλάκια με ετικέτα, θα κάνουν τη ζωή σας στην κουζίνα πιο εύκολη και πιο μυρωδάτη για τουλάχιστον 2 μήνες από τη μέρα που θα τα καταψύξετε.
  • Φυλάξτε τα σε παγοθήκες, με νερό ή ελαιόλαδο. Κάντε παγάκια μυρωδικών ή ακόμα καλύτερα, παγάκια με τον αγαπημένο σας συνδυασμό μυρωδικών, βάζοντάς τα σε παγοθηκη που θα γεμίσετε με νερό ή ελαιόλαδο. Κι όταν έρθει η ώρα, τραβήξτε ένα ρίξτε το στην κατσαρόλα ή στο ταψί και χαρείτε γεύση κα μυρωδιά.
  • Βάλτε τα κλωνάρια που δεν καταναλώσατε μέσα σε μπουκάλι με ελαιόλαδο και αρωματίστε το ωμό λάδι. Χρησιμοποιήστε αυτό σε σαλάτες και σούπες και ανεβάστε το επίπεδο.
  • Αν είστε πιο pro, μπείτε εδώ, δείτε πως φτιάχνεται το λάδι βασιλικού και με τον ίδιο τρόπο πράξτε και για τα υπόλοιπα!

Πείτε μου και τους δικούς σας τρόπους, εδώ από κάτω!

Μέχρι την επόμενη φορά,

Φιλιά,

Γ.

1 Comment
  1. […] φωτιάς, προσθέτουμε το τυρί (όσο θέλουμε) και τα φρέσκα μυρωδικά και ανακατεύουμε […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like