Σαλάτα κατά του food waste

Το food waste είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.

Οι τόνοι τροφής που καταλήγουν κάθε χρόνο στα σκουπίδια παγκοσμίως, ενώ την ίδια στιγμή σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ανθρώπων υποσιτίζεται, είναι συνοπτικά ο ορισμός της λεγόμενης «σπατάλης τροφίμων».

Οι αριθμοί είναι εξωφρενικοί και μπορείτε να τους βρείτε παντού. Το θέμα δεν είναι το στατιστικό. Το θέμα είναι το πρακτικό. Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς για να έρθουμε λίγο πιο κοντά στη διόρθωση αυτού του χάους.

Ας ξεκινήσουμε από την κουζίνα μας, από το σπίτι μας, από το σκουπιδοντενεκέ μας.

Ας αγοράζουμε κοντόληκτα τρόφιμα όταν είναι να τα χρησιμοποιήσουμε την ίδια ή την επόμενη μέρα. Ας αγοράζουμε όσα τρόφιμα χρειαζόμαστε κι όχι όσα είναι επαρκή να ταΐσουν έναν νηστικό λόχο μετά από δίωρη μάχη. Τα σουπερμάρκετ είναι ανοιχτά 6 μέρες τη βδομάδα. Δε νομίζω να πεινάσουμε την Κυριακή αν δεν έχουμε στο ψυγείο μας 10 κιλά φρούτα και λαχανικά, χώρια τα κρέατα, χώρια η ξηρά τροφή. Ας είμαστε λίγο λογικοί. Δε μας χρειάζεται όλο αυτό το φαγητό που αγοράζουμε.

Μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα, αν ξεκινήσουμε σήμερα.

Κι εγώ λέω να ξεκινήσουμε!

Μέχρι την επόμενη φορά και με λιγότερο φαγητό στα σκουπίδια,

Φιλιά

Γ.

 

ΥΓ: Η συνταγή για τη σαλάτα δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να μην καταλήξει στα σκουπίδια γιατί φτιάξαμε πάρα πολλή.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like