Τρουφάκια με 3 υλικά

single-image

Ταίζει

2

Δίνει

30 κομμάτια

Χρόνος Προετοιμασίας

10’ και 60΄αναμονή

Χρόνος Μαγειρέματος

10'

Συνολικός Χρόνος

80'

Δεν αστειευόμαστε με αυτά τα πράγματα. 3 υλικά και έχεις σοκολατάκια. Εγώ τα φτιάχνω, συνήθως, με τα παιδιά των φίλων μου και τους βάζω να πλένουν λερωμένα ρούχα, όλο σοκολάτες. Για αυτό και η συνταγή θα μπορούσε να χαρακτηριστει ως “τρουφάκια για παιδιά“. Όπως και να λένε τη συνταγή, εμείς με τα παιδιά περνάμε τέλεια!

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνηΤρουφάκια με 3 υλικά από τη Γωγώ Δελογιάννη

Αρχικά, αν η σοκολάτα δεν είναι πολύ πικρή, ή αν μας αρέσει πολύ πικρή, μπορούμε να παραλείψουμε εντελώς τη ζάχαρη άχνη. Δεν πειράζει καθόλου.

Βάζουμε την κρέμα να ζεσταθεί καλά και τη ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε συνεχόμενα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα τελείως και προσθέτουμε τη ζάχαρη.Τρουφάκια με 3 υλικά από τη Γωγώ Δελογιάννη

Tip: Αν η κρέμα δεν είχε ζεσταθεί καλά ή αν για οποιοδήποτε λόγο η σοκολάτα δε λιώσει καλά, όπως είναι μισολιωμένη, την κάνουμε μπεν μαρί για 3’-4’ και λύθηκε το πρόβλημά μας.

Γυρίζουμε τη σοκολάτα σε ταψί, για να δημιουργηθεί μια λεπτή στρώση και να κρυώσει γρήγορα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί.

Κόβουμε το παγωμένο μείγμα με κουταλάκι ή με το χέρι μας και πλάθουμε μπαλάκια.

Τα τρουφάκια είναι έτοιμα!

Τα υπόλοιπα είναι δικά σας. Μπορείτε να γίνεται και πάλι παιδιά και να κυλήσετε τα τρουφάκια πάνω σε ό,τι νομίζετε: ξηρούς καρπούς, μπισκότο, τρούφα, κακάο ή και τίποτα απολύτως. Εμείς,όπως βλέπετε, κάναμε μια μικρή επένδυση στη χρωματιστή τρούφα!

Τρουφάκια με 3 υλικά από τη Γωγώ Δελογιάννη

Παίξτε, δοκιμάστε και ευχαριστηθείτε!

 

Cheers,

Γ.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like